Samenwerking in onderzoek

Agrifirm slaat vleugels uit in Scandinavië

7 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het Nederlandse Agrifirm en het Zweedse Lantmännen Lantbruk breiden hun onderzoekssamenwerking uit met Felleskjøpet Forutvikling, een dochterbedrijf van de drie Noorse Felleskjøpet coöperaties. Daarmee versterken de bedrijven hun leidende posities op het gebied van onderzoek naar nieuwe producten en voerconcepten voor rundvee, pluimvee en varkens.

Dinsdag tekenden de betrokken partijen op Nötcenter Viken, de proefboerderij van Lantmännen in Zweden, een samenwerkingsovereenkomst. Door de krachten te bundelen en samen te werken met experts en universiteiten hopen Agrifirm, Lantmännen en Felleskjøpet sneller en efficiënter te kunnen innoveren. Volgens Agrifirm moet er door de snel veranderende omgeving waarin verantwoorde grondstoffen, diergezondheid en -welzijn steeds belangrijker worden, meer vaart komen in de ontwikkeling van nieuwe producten en voerstrategieën voor de klant.

Door het aangaan van het samenwerkingsverband, kunnen de drie agrarische coöperaties gebruik maken van elkaars onderzoeksfaciliteiten. Onderzoek voor melkvee wordt uitgevoerd op proefboerderij Viken van Lantmännen. Laverdonk, de proefboerderij van Agrifirm, wordt ingezet voor onderzoek naar varkens, pluimvee en kalveren. De onderzoeksfaciliteiten van Felleskjøpet Forutvikling worden gebruikt voor algemeen onderzoek. Zowel Agrifirm als Lantmännen en Felleskjøpet hanteren naast gezamenlijke onderzoeksprojecten ook nog hun eigen onderzoeksprogramma.

Ondanks dat zowel Agrifirm als Lantmännen en Felleskjøpet zeggen uitstekende relaties te hebben met diverse universiteiten, onderzoeksfaciliteiten, leveranciers en andere partners, zien zij toegevoegde waarde in een nauwe samenwerking tussen de drie innovatieve bedrijven. ‘Consumenten vragen om veilig en gezond voedsel, waarbij diervoeders een belangrijke schakel in de keten zijn. Daarnaast is het steeds belangrijker om op een duurzame wijze te produceren. De onderzoekssamenwerking tussen de drie bedrijven levert volgens het persbericht een belangrijke bijdrage aan deze aspecten.

vlnr: Peter Annas (Lantmännen) Knut Røflo (Felleskjøpet) Albert van den Belt (Agrifirm)

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden