Koude meimaand boosdoener

Suiker Unie stelt prognose suiker negatief bij

28 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Door de groeiachterstand in bieten heeft Suiker Unie de opbrengstverwachting met 500 kg suiker negatief bijgesteld. Oorzaak is de koude meimaand waardoor de groei traag verloopt.

Het koude donkere en natte weer van afgelopen week heeft de achterstand in groei verder vergroot. De opbrengstverwachting kan op basis van de koude meimaand met 500 kg suiker negatief worden bijgesteld. De bieten staan nu in het 6 tot 8 bladstadium. Op meerdere percelen zijn bladranden als gevolg van de matige groeiomstandigheden rood verkleurd. Het zonnige weer van maan- en dinsdag is meer dan welkom.

Suiker Unie noemt de onkruidbestrijding gemiddeld genomen redelijk onder controle. De schaarse ‘goed weer’ momenten zijn benut om bespuitingen uit te voeren. In het westen en zuidwesten is in mei, met alle gevolgen van dien, een aanzienlijke hoeveelheid regen gevallen: circa 100 mm. In de rest van Nederland bleef dit beperkt tot 20 à 30 mm.

In dit stadium van de gewasontwikkeling zijn verschillen in groei als gevolg van kleine of grote problemen in de teelt het best zichtbaar. Zo komen er bij Suiker Unie bijvoorbeeld meldingen binnen van stagnerende gewasgroei als gevolg van een te lage pH. Op enkele percelen is door metingen een pH van 3,9 vastgesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden