WTO voor vrije handel

Protectionisme zit wereldhandel dwars

18 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De toenemende protectionistische houding van de G20-landen zit de internationale handel danig in de weg. De afgelopen zeven maanden voerden zij ruim 100 nieuwe maatregelen in die de im- en export beperken. Dat stelt de Wereldhandelsorganisatie (WTO) maandag in diverse media. 

Door de nieuwe maatregelen worden 0,5 procent van alle importen getroffen. Ondanks dat de landen maatregelen namen die de handel bevorderen, werden er minder van doorgevoerd dan in de vorige periode die de WTO onderzocht. De importbeperkingen hebben betrekking op 4,6 procent van de totale import van de G20. 

Volgens de WTO zijn importbeperkingen ook slecht voor de uitvoer, omdat geïmporteerde goederen worden gebruikt voor de productie van goederen die weer in het buitenland worden verkocht. Door de duurdere import worden ook die producten minder aantrekkelijk. 

Handel wordt gezien als een belangrijk middel om de wereldeconomie vooruit te helpen. ‘Een motor van groei in plaats van een bron van instabiliteit en spanning’, aldus WTO-president Pascal Lamy. Hij roept landen dan ook op om af te zien van protectionistische maatregelen en in te zetten op het vrijer maken van de internationale handel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
mai luong 12 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10828682/Protectionisme-zit-wereldhandel-dwars]Protectionisme zit wereldhandel dwars[/url]
cool
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden