Toe naar betaalbare vorm

Leg akkerranden Flevoland in clusters aan

20 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De discussie over nut en financiering van akkerranden is weer opgelaaid, blijkt op bijeenkomsten in Lelystad en Zeijen over het onderwerp. Zo bestrijdt akkerbouwer Jan Groot de mening van staatssecretaris Dijksma dat de natuurstroken weinig effect hebben in Flevoland en stelt Ben Koks dat er moet worden gezocht naar betaalbare vormen van natuurbeheer. 

Flevolandse akkerbouwers moeten akkerranden in clusters aanleggen. Dat bepleit de Lelystadse akkerbouwer Jan Groot donderdagmiddag op een symposium over akkerranden in Lelystad, meldt Omroep Flevoland. Volgens de akkerbouwer hebben clusters meer effect op de biodiversiteit. Onlangs liet staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken weten dat ze weinig effect ziet van akkerranden in Flevoland. Dit omdat de akkerbouw op het nieuwe land intensief is. 

In een symposium over akkernatuur in Zeijen vorige week werd erop gehamerd dat boeren moeten zorgen voor voldoende kennis. ‘Er wordt te weinig deskundigheid getankt’, zei Ben Koks van de Werkgroep Grauwe Kiekendief, die in Oost-Groningen. Volgens hem is het huidige stelsel niet in stand te houden. ‘Akkerranden zijn nogal duur. We moeten toe naar een betaalbare vorm van natuurbeheer.’ 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
roteregflevoklei 20 Juni 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/item/10828814/Leg-akkerranden-Flevoland-in-clusters-aan]Leg akkerranden Flevoland in clusters aan[/url]
Wat is dit nu weer voor flauwekul akkerranden in clusters, als je bedrijf net buiten een cluster valt schijt je weer naast de pot. Altijd dezelfde oneerlijke verdeling net als de windmolenplaatsingen in het verleden, door provinciale gemeentelijke willekeur en vriendjespolitiek. De geluksvogels met duimen in de borstzak met gouden toekomst, de overige boeren aan de armoegrens en bedelstaf belanden in de sloot.
nopper 22 Juni 2013
voel hier aardig wat frustratie...
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden