Pleksgewijs spuiten

De ?weed it? beats it

5 Juli 2013 - Redactie Boerenbusiness

Spot, spray, dead. Zo simpel en doeltreffend kan onkruidbestrijding zijn. Toch is de aanpak een compleet nieuwe onkruidbestrijdingsmethode. Het principe van de weed-it werd dinsdag op de Landelijke Praktijkdag Precisielandbouw in Dronten gepresenteerd. 

Kamps de Wild ontwikkelde de milieuvriendelijke spuitmethode in samenwerking met de Universiteit Wageningen. De sensoren spotten eerst het onkruid, waarna het wordt doodgespoten. Dat bespaart middelen. Met de weed-it voor agrarische doeleinden kan een maximale werkbreedte van 36 meter worden gehaald. De sensoren werken op een hoogte van 1.10 meter. 

De maximale rijsnelheid is 25 km per uur. Het systeem neemt elke millimeter een monster en heeft daardoor geen moeite met veranderingen in de achtergrond. Doordat de weed-it zijn eigen lichtbron heeft kan er 's nachts worden doorgespoten. Het zou zelfs beter zijn, omdat de onkruid detectie "s nachts beter is omdat er minder interferentie van zonlicht is en onkruid 's nachts vaak minder gestrest is waardoor de reactie op het middel groter is.

De sensoren zijn verdeeld om de meter over de giek verdeeld, waardoor de machines met aanzienlijk minder sensoren toe kan. Minder sensoren betekent minder elektronica en een lager gewicht. Dat maakt de weed-it geschikt voor montage aan bestaande bomen.

bb weed it.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden