Specificatie per apparaat

Inzicht stroomverbruik met Belkin sensor

6 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het is heel normaal om bij je mechanisatiebedrijf, autodealer of telefoonrekening een gespecificeerde rekening te krijgen. Gek eigenlijk dat dit bij je stroomverbruik niet het geval is. Als het aan de Amerikaanse firma Belkin ligt wordt dit in de toekomst verleden tijd.

De Belkin Echo Energy is een sensor die (bijvoorbeeld) in je meterkast wordt verplaatst. Het detecteert de voltage en stroom. Het apparaat weet zelf welk onderdeel stroom verbruikt en geeft hier inzicht in. Zo kun je, op de computer, tablet of smartphone, direct zien hoeveel het kost om bijvoorbeeld een strip te lassen. Of hoeveel stroom de ventilators in de aardappelbewaring vragen.

Wat heb je eraan? Allereerst gedetaileerd inzicht in de kosten. Niet alleen privé maar ook op het bedrijf is dit zeer nuttig. Als blijkt dat één ventilator in de bewaarschuur meer stroom verbruikt dan de andere kan het zijn dat er een mankement is, of de ventilator is aan vervanging toe.

Belkin test de Echo Energy dit jaar voor het eerst in de Verenigde Staten. Onder andere bij het leger en andere overheidsinstellingen, om kosten te besparen. Voor volgend jaar wil de fabrikant de eerste 10.000 exemplaren verkocht hebben.

Echo_Electricity_Billboard copy.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Gas- en elektriciteitsprijs behoorlijk onstabiel

Analyse Energie

Gasprijs stijgt door verstoringen in Noorwegen

Analyse Energie

Elektriciteitsprijs behoorlijk instabiel

Analyse Energie

Gas- en stroomprijs blijven stijgen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden