Vermogenspositie blijft sterk

Fusie op handen tussen Kramp en Deense Grene

29 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

Kramp en Grene, twee van Europa’s grootste technische groothandels in onderdelen en service voor de agrarische industrie, gaan fuseren. Na de fusie is de onderneming marktleider in vele landen met een omzet van 625 miljoen euro in 22 Europese landen. Dat heeft Kramp donderdag in een persverklaring bekend gemaakt.

De fusie tussen Kramp en Grene komt tot stand door een aandelenruil. De eigenaar van Grene, de Deense investeringsmaatschappij Schouw, krijgt een 20 procent belang in Kramp. De aandeelhouders van Kramp, waaronder het management en participatiemaatschappij NPM Capital behouden hun aandelen en hebben straks samen een belang van 80 procent in het gefuseerde bedrijf. Dankzij de aandelenruil blijft de vermogenspositie sterk, met een solvabiliteit van tegen de 40 procent en een bescheiden rentedragende schuld.

Kramp en Grene werken al sinds 1998 samen en hebben in 2008 een joint venture in Rusland gestart. Er komen geen wijzigingen in het management van beide ondernemingen. Grene blijft onder het bestaande management van Carsten Thygesen en zijn team opereren. Het nieuwe holdingbestuur, bestaande uit Eddie Perdok (CEO) en Hans Scholten (CFO), stuurt beide bedrijven aan. Er is dus geen sprake van integratie van bestuur of een herschikking van functies. Ook blijft de service aan klanten zowel Kramp als bij Grene per land georganiseerd.

Kramp is marktleider in Nederland, Duitsland en België en heeft daarnaast een vooraanstaande positie in een aantal andere Europese landen. Grene is marktleider in Scandinavië, de Baltische staten en Polen. De twee bedrijven zijn via een joint-venture al enkele jaren samen actief in Rusland.
De voorgenomen fusie is voorgelegd aan de Ondernemingsraden van beide ondernemingen en de mededingingsautoriteiten in Polen en Rusland. Naar verwachting wordt de transactie nog voor het einde van het jaar afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden