Nieuwe voorman Copa

Maat voorzitter van alle Europese boeren

20 September 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De lijst met Nederlanders aan het hoofd van Europese organisaties groeit gestaag. Nu voegt ook Albert Jan Maat zich daar bij middels het voorzitterschap van de Copa. Hij neemt het stokje over van de Duitser Gerd Sonnleitner.

Vrijdag werd bekend dat Albert Jan Maat, voorzitter van de Nederlandse belangenbehartiger LTO, het hoofd wordt van de Copa. Bij de Copa zitten vertegenwoordigers van zestig landbouworganisaties uit alle Europese lidstaten.  Maat was hiervoor al vier jaar vicevoorzitter en gaat het stokje overnemen van Gerd Sonnleitner.

Hij was zelf nog niet bereikbaar voor commentaar, maar laat via de LTO site weten een goed boegbeeld te willen vormen voor de Europese boeren. Hierbij profiteert hij van de voorsprong die Nederland heeft op het gebied van land- en tuinbouw. De verschillen op het gebied van kennis, duurzaamheid en techniek tussen de Europese landen vormen hier een uitdaging, want hij wil als Europese boeren zo sterk mogelijk voor de dag komen bij besluitvormers in Brussel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
A van Gorp 20 September 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10834847/Maat-voorzitter-van-alle-Europese-boeren]Maat voorzitter van alle Europese boeren[/url]
Goede zaak voor Nederland
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden