Inseminaties op app registreren

Online Duitse stieren bekijken met BayernApp

8 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse Bayern Genetik heeft een app gebouwd waarin je direct een lijst met al hun stieren kunt bekijken. Per stier zie je direct wat zijn sterke punten zijn. Ook kun je als veehouder zelf een bestand bijhouden van geinsemineerde koeien.

De BayernApp heeft een handige zoekfunctie waarmee je direct in de stieren-databank kunt zoeken. Bijvoorbeeld op de bouw van het dier, of dat het van een biologisch bedrijf afkomstig is. Omdat de internetverbinding in het buitengebied vaak niet geweldig is heeft Bayern Genetik ervoor gezorgd dat de app ook bij een lage internetsnelheid werkt.

Omdat iedere veehouder verplicht is iedere inseminatie bij te houden, met daarbij een registratie van de diergezondheid, heeft de BayernApp ook hier een functie voor. Als gebruiker kun je zelf gegevens opslaan over het fokken op je eigen bedrijf. Door dit direct in de stal in te voeren kan er niets fout aan. Volgens Bayern Genetik is voor het registeren van een inseminatie slechts vijf klikken op de app nodig. Vervolgens kun je de ingevoerde gegevens in PDF-formaat doorsturen per e-mail.

De app is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS (Apple) smartphones. Hij is helaas alleen in het Duits beschikbaar.

Bayernapp.jpeg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden