Slecht seizoen, goede resultaten

Omzet Bonduelle groeit met bijna 12 procent

8 Oktober 2013

Bonduelle, de Franse conserven- en groenteverwerker, heeft dit boekjaar tot 1 juli 11,5 procent meer winst gemaakt. De steeg naar 52,1 miljoen euro. Ook de omzet groeide, met 7,3 procent, naar bijna 1,9 miljard euro. Dit, ondanks de de slechte start van het seizoen.

Het jaar 2013 begon slecht voor Bonduelle, dat zowel in Canada als Europa fabrieken heeft. Dankzij een matige aanvoer, van groente met een mindere kwaliteit,  draaide de productie niet op volle capaciteit. Verwacht wordt dat de inkoopkosten hierdoor verder zullen stijgen. Dat de winst steeg heeft vooral te maken met goede resultaten buiten Europa. Bonduelle nam verschillende bedrijven in de VS, Rusland en Hongarije over. Wanneer deze overnames niet worden meegerekend bedraagt de omzettoename slechts 1,9 procent. Afgelopen boekjaar was dit nog 3,3 procent.

Doordat de consumptie daalde verkocht Bonduelle in Europa één procent minder producten. Het marktaandeel werd echter wel vergroot, danzijk nieuwe reclamecampagnes en nieuwe producten. Buiten Europa zorgde verbeteringen in de logistiek en marketing voor de hogere omzet, die daar met bijna 9 procent toenam. Ook komend jaar zal Bonduelle zich vooral richten op de productie buiten Europa. Zo wordt onder andere in Brazilië geïnvesteerd in de productiecapaciteit.

Bron: Boerderij.nl

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief