Aandeel van Lidl groeit

Prijzenoorlog levert Albert Heijn weinig op

11 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De laatste acties van Albert Heijn hebben de grootgrutter amper nieuwe klanten opgeleverd. Sterker nog het marktaandeel bleef gelijk, terwijl Lidl er toch weer 2 procent extra marktaandeel wist bij te pakken. Jumbo, C1000 en Dirk van den Broek lieten zich niet verleiden tot prijsverlagingen.

De grootste concurrent van Albert Heijn blijkt de prijspakker Lidl te zijn. Dit werd duidelijk toen Albert Heijn bij het bekendmaken van de prijsverlagingen van producten Lidl hardop als voornaamste concurrent noemde. Marktkenners geven aan dat de grootgrutter daarmee de plank behoorlijk heeft misgeslagen. 

De prijzenoorlog heeft volgens marktonderzoeker GFK Albert Heijn nauwelijks nieuwe klanten opgeleverd. Het marktaandeel van 45 procent van de Nederlandse huishoudens blijft dan ook gehandhaafd. Hier staat tegenover dat het marktaandeel van Lidl met 2 procent toenam en groeide tot 25 procent. 

Anders dan gedurende de voorgaande prijzenoorlog lieten Jumbo, C1000 en Dirk van den Broek zich niet  verleiden tot het volgen van de prijsverlagingen. Wie uiteindelijk gaan opdraaien voor de geldverslindende prijzenslag moet nog gaan blijken.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Leonardo 11 Oktober 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10836294/Prijzenoorlog-levert-Albert-Heijn-weinig-op]Prijzenoorlog levert Albert Heijn weinig op[/url]
Oorlogen leveren zo-wie-zo niks op. In het geval van AH vind ik het helemaal geen probleem. Laat AH maar eens een toontje lager zingen.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden