Bediening lijkt op smartphone

Dubbele touchscreen-terminal van Müller

15 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Müller Elektronik uit Duitsland breidt haar programma uit met de Touch 1200 Isobus-terminal. Het volgt daarmee Kverneland, door ook gebruik te gaan maken van een gedeeld scherm. Volgens Müller heeft de nieuwe terminal het beste beeld op de markt.

De Touch 1200 is 12,1 inch (30 cm) groot. Het beeld is gesplitst in twee delen en heeft een resolutie van 1024x768. Volgens Müller een van de eerste terminals die dit heeft. Als gebruiker kun je tot maximaal vijf functies tegelijk op de terminal draaien. Naast het weergeven van de trekkergegevens kan het scherm worden gebruikt om alle Isobus-machines te bedienen.

Een trend onder fabrikanten is het veranderen van de menustructuur. Deze heeft steeds vaker veel weg van die op een smartphone. Dit maakt de bediening een stuk gemakkelijker te begrijpen. Ook Müller doet hier aan mee. De Touch 1200 is namelijk uit te breiden met een heel aantal "apps". Dat wil zeggen: het zijn onderdelen die via een licentiecode moeten worden ontgrendeld maar al wel aanwezig zijn.

Om data uit te wisselen met je computer kun je een USB-stick pakken. Daarnaast heeft de terminal een geïntegreerde GSM modem. Het scherm is verder aan verschillende hardware te koppelen van Müller. Zo zijn er twee camera"s, een retrofit stuurwiel om de trekker op GPS te besturen, simpele lichtbalk of een stuursysteem die werkt op sonar en zo sporen kan volgen.

ME-TouchME-SF_400.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

IsobusMuller
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden