Dankzij MIA en Vamil-regeling

Claas Axion 800 levert belastingvoordeel op

16 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Axion 800 trekkerserie van Claas is de eerste trekker die potentiële investeerders kunnen aantreffen op de nieuwe Mia/Vamil lijst. De nieuwe Axion reeks voldoet namelijk aan de Tier 4 Final emissie eisen en heeft daardoor een goedkeuring van het Agentschap NL gekregen.

De trekkers hebben een 8,7 liter FPT motor die is uitgerust met SCR (AdBlue) en een diesel oxidatie katalysator. Tot zover niets nieuws. Echter, door het proces iets aan te passen (onder andere meer AdBlue inspuiten) voldoet de trekker ook aan de emissie eisen die vanaf volgend jaar gaan gelden. Claas wint hiermee ook een ticket om de trekker aan te merken voor een variabele afschrijving.

De Vamil-regeling houdt in dat je als ondernemer tot maximaal 75 procent van de aanschafwaarde variabel mag afschrijven. De overige 25 procent moet regulier worden afgeschreven. Voor 2011 was het zelfs mogelijk 100 procent van het investeringsbedrag variabel af te schrijven. Deze tijdelijk ingelaste verlaging loopt echter in 2014 af. Bij de Milieu InvesteringsAftrek (MIA) mag tot 13,5 procent van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Afhankelijk van de klasse kan zelfs tot 36 procent worden afgeschreven.

De milieulijst met alle investeringen die in aanmerkingen komen is hier te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden