Wurkje foar Fryslân

Friesland steekt fors bedrag in eigen economie

16 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Friesland hoopt met een investering van 300 miljoen euro tot 2020 1.600 tijdelijke en 5.000 vaste arbeidsplaatsen te creëren. Doormiddel van de investering in het programma "Wurkje foar Fryslân" hoopt de provincie extra publieke en private investeringen uit te lokken. De zuivelsector had Friesland daarvoor al ontdekt. 

Met open armen ontving Friesland de investeringen van A-Ware, Fonterra, Ausnutria Hyproca en FrieslandCampina, maar de provincie wil meer. Om dit te bereiken stelt de noordelijke provincie 300 miljoen euro beschikbaar. 

Zo kan er vanaf 18 november een beroep gedaan worden op het fonds, waarde 5 miljoen euro, voor het stimuleren van kwalitatief en innovatief ondernemerschap en kwaliteitsverbetering van toeristische accommodaties. Ook komt er de komende drie jaar 11,85 miljoen euro voor particulieren beschikbaar om energiebesparende maatregelen door te voeren en kan er vanaf begin 2014 door het Friese mkb een beroep gedaan worden op een kredietfonds van 20 miljoen euro. 

Onder meer bedrijven in Friesland kregen te maken met het terugtrekken van de Deutsche Bank, waardoor deze maatregelen meer dan welkom zijn.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente in de eurozone gaat als eerste omlaag'

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Podcast Valuta met Joost Derks

Europese rente gaat eerder dalen dan verwacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden