UWV werft voor pluimvee

Agrarische sector helpt Wajongers aan baan

22 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Bedrijven in de agrarische sector gaan werkzoekenden met een Wajong-uitkering aan het werk helpen. Als eerste deelsector hebben pluimveebedrijven toegezegd om tien Wajongers te plaatsen. UWV verwacht met meer sectoren in de land- en tuinbouw dergelijke afspraken te maken.

De agrarische sector verwacht de komende jaren veel vraag naar arbeidskrachten als gevolg van de vergrijzing. Daarnaast neemt het aantal leerlingen in het agrarisch onderwijs sterk af. In samenwerking met land- en tuinbouworganisaties, kenniscentrum Aequor en de AOC raad onderzoekt UWV daarom hoe partijen samen meer Wajongers aan het werk kunnen helpen in de sector. Doel is om hier in 2014 concrete stappen in te zetten. 

De pluimveehouderij is de eerste deelsector die toezegt om tien Wajongers te plaatsen. Bert Visser, voorzitter van Sociale Zaken Pluimvee Industrie en directeur UWV WERKbedrijf André Timmermans hebben hun handtekening gezet onder een convenant waarin dit is vastgelegd. UWV verwacht met meer sectoren in de land- en tuinbouw dergelijke afspraken te maken.

Convenanten zijn voor UWV een belangrijk middel om Wajongers aan het werk te helpen. Afzonderlijke werkgevers of de werkgeversorganisaties kunnen op deze manier afspraken maken met UWV voor de uitrol van landelijke of regionale vacatures. 

Verschillende pluimveebedrijven hebben al Wajongers in dienst en veel collega-bedrijven hebben belangstelling getoond. Wanneer een pluimveebedrijf een plek aanbiedt voor een Wajonger zorgt het regionale werkgeversservicepunt van UWV binnen twee weken voor de werving en selectie van een geschikte kandidaat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Harry 6 Maart 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10837075/Agrarische-sector-helpt-Wajongers-aan-baan]Agrarische sector helpt Wajongers aan baan[/url]
Is goede zaak!!
Echter we hebben 2001 al contact gehad met organisatie Wajongeren,en geschikt bevonden ook aequor sert.
Er is tot op heden nooit 1 Wajongere die ook maar de moeite heeft genomen om te gaan kijken wat het werk in hield.
Zou nu het tij keren ??????????????????????
Ook deze jongeren doen met een kleine uitkering liever geen werk,dan wel werken voor ietsje meer geld.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden