Geldprijs van 40.000 euro

Wingssprayer wint twee innovatie awards

18 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

Harrie Hoeben, de grote man achter het Wingssprayer systeem, heeft twee awards in de wacht weten te slepen voor zijn systeem. Op 8 november werden de jaarlijkse Accenture Innovation Awards uitgereikt. Hoeben won de award voor Consumer Goods & Services. Zowel voor het meest innovatieve product als de totale winnaar is deze categorie.

De Wingssprayer is een kunststofvleugel die onder de spuitboom van een veldspuit wordt gemonteerd. Door het gewas iets te openen wordt de fijne spuitnevel tussen de planten geblazen. Dat zorgt voor een betere bedekking en minder schadelijke gevolgen voor de natuur en omgeving. Hoeben, zelf al veertig jaar actief in de wereld van gewasbescherming, heeft zeven jaar besteed aan de ontwikkeling van het systeem. Hier hielpen onder andere TNO en TU Delft aan mij. Het systeem zegt tot 99,8 procent druppeldrift te kunnen behalen en 95 procent minder dampdrift. Ook de uitspoeling en effect op het bodemleven is lager. Extra interessant voor de gebruiker is een middelenreductie tot dertig procent.

Aan de twee awards hangt een geldprijs van 40.000 euro. Ook krijgt Wingssprayer startsubsidies van Brainport Start Life en de gemeente Eindhoven. De Wingssprayer bleek het meest innovatieve product in de categorie consumer goods en services, waarvoor 1.000 producten werden aangemeld. Hoeben nam twee blauwe tulpen mee naar huis. De andere award als algehele winnaar in deze categorie.

De Accenture Innovation Awards is een innitatief van het Nederlandse bedrijfsleveren. In de jury zitten onder andere CEO"s van onder andere Ahold, KLM en Friesland Campina.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

wingssprayer
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden