Overheid investeert 3,7 miljoen

Nederland gaat kennis naar Afrika exporteren

17 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Nederlandse agrarische sector gaat zijn kennis naar Afrika exporteren om lokale boeren verder te helpen. Hiervoor stort de Nederlandse overheid een bedrag van 3,7 miljoen euro in de Agra (Alliance for a Green Revolution for Africa) organisatie van Kofi Annan.

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken ontmoette gisteren de voormalig Secretaris Generaal van de Verenigde Naties om een intensieve samenwerking tussen Nederland en Afrika op het vlak van de landbouw te bespreken. Hieruit rolde een toezegging waarbij de Nederlandse overheid de komende jaren 5 miljoen dollar zal investering tussen een samenwerking van Nederlandse agrarische bedrijven en Agra.

De Agra organisatie wil de voedselzekerheid in Afrika vergroten door de landbouw op het continent te verbeteren. De komende jaren willen zij, naast maïs en cassave, zich ook meer toeleggen op de groente- en aardappelteelt en zuivel. Onderwerpen waarin de Nederlandse landbouw wereldwijd koploper is met onder andere de Wageningen Universiteit. Deze kennis wil men overdragenop kleine boeren in Malawi, Rwanda, Kenia en Tanzania. 70 procent van de Afrikaanse bevolking bestaat namelijk uit kleine boeren. Tevens moet deze kennisoverdracht de economische vestigings- en marktkansen voor Nederland verbeteren.

De ontwikkeling van nieuwe rassen en teelttechnieken krijgen een prominente plek in het project. Er is namelijk een sterke behoefte om het waterverbruik terug te dringen. Het ministerie van Economische Zaken zegt binnen drie maanden met een plan te komen voor klimaatslimme landbouwprojecten in de publiekprivate sector. In 2050 moeten 9 miljard monden worden gevoerd. Met de huidige voedselproductie betekent dit een gat van 60 tot 70 procent. Met name in Afrika en Azië is veel verbetering in de voedselproductie nodig. Daarom wordt volgend jaar een voedselzekerheidsalliantie opgestart bestaande uit 75 landen en organisaties. Deze gaan volgens een Nederlands concept in klimaatslimme landbouw programma’s ontwikkelen en opstarten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
schoenmakers1 17 December 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10840988/Nederland-gaat-kennis-naar-Afrika-exporteren]Nederland gaat kennis naar Afrika exporteren[/url]
zou dat lukken, als ik zie hoe men in nederland met de landbouw omgaat kan ik niet anders concluderen dat men totaal onkundig is, of zou men moedwillig de zaak verzieken?
niet van lotje getikt 1 Januari 2014
Geloof niet alles klakkeloos.
Er klopt niet veel van Dijksma´s retoriek.
Het zou allemaal voordelen hebben voor arme boeren en hongerige Afrikanen. Feit is dat zij met geen woord rept over de kosten, schade, risico´s en alle overige nadelen.

De arrogantie, alsof boeren in Afrika geen benul hebben van hun bodum, klimaat en lokale markt!
Zij verzwijgt de duivelse doelen van de man achter AGRA. De biljonair - aan de subsisie-infusen - ´filantroop´, eugeniticus Bill Gates met z´n illustere partners de Rockefeller Foundation, USDA, VN, Warren Buffet.
Iedereen die een beetje kennis heeft van agro-markten, weet dat Food Security in werkelijkheid staat voor de GENENREVOLUTIE, voedsel als wapen. Voor de VS is dominantie over het voedsel voor de hele wereld van groter strategisch belang dan de olie-industrie.

Dat de Nederlandse overheid nu ook nog eens miljoenen subsidie geeft aan dergelijke duivelse praktijken. Van niets weten is, anno nu, geen excuus. zwijgen is instemmen.

Dijksma heeft de smaak helaas goed te pakken. Ze wil nog meer subsidie naar de miljardairs schuiven.
Iedereen bekend met het verhullende jargon van het corrupte politieke bedrijf weet waar ´publiek private samenwerking´ werkelijk voor staat.

Des te schokkender is het dat ´tout agro-nieuws´ e.d. de propaganda van ELI klakkeloos heeft overgenomen.
Allemaal hebben ze het persbericht zonder een letter te veranderen geplaatst. Van Boerderij, Agr. Dagblad, AgriHolland, Akkernieuws tot Ref.Dagblad, e.v.a..

Wie en wat is (van belasting vrijgestelde) Bill Gates? lees o.a.:
(http://www.pbs.org/now/transcript/transcript_gates.html).'
http://www.naturalnews.com/035105_Bill_Gates_Monsanto_eugenics.html#ixzz2BIUIBBvP

Vergis je niet. Dijksma werkt volledig mee aan dit duivelse plan van de globalisten-elite. VN, IMF én Wereldbank zijn vehikels om dat plan te voltrekken. Dat weet iedereen met enige vakkennis.
lees o.a.: http://truth-out.org/news/item/1500
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden