Eerste snellaadpunten

Elektrische auto in 20 minuten opladen

22 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Eigenaren van een elektrische Tesla sportauto kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. Deze week worden in Oosterhout (Noord-Brabant) en Zevenaar (Gelderland) de eerste oplaadstations geplaatst. Niet zomaar een punt om je auto aan de stroom te prikken maar een Supercharger locatie. In 20 minuten laad je de auto halfvol.

In 2012 begon Tesla met het plaatsen van de snellaadstations in Noord-Amerika. Afgelopen jaar werden zes van deze plekken ingericht in Noorwegen. Nederland volgt en later dit jaar moet het aantal punten in Europa op veertien liggen.

België krijgt nog geen oplaadpunten maar, wanneer je van Amsterdam naar Brussel rijdt via Oosterhout dan kom je er met de elektrische wagen wel, aldus de fabrikant. Ter vergelijking, wereldwijd zijn er 82 laadstations waarvan 68 in de Verenigde Staten. Maar, Tesla is ambitieus. Zo wil het ervoor zorgen dat iedere Duitser minimaal 320 km van een oplaadpunt is verwijderd aan het einde van dit jaar. Ook Frankrijk, Spanje en België staan op het lijstje. Kun je dus veilig op vakantie zonder te stranden.

De gelijkstroom snellader van Tesla kan maximaal 120 KW aan vermogen leveren. Plug je auto in zo’n laadstation en je kunt weer 170 mijl (272 km) rijden. Dat is overigens bij een snelheid van 85 km/u, terwijl we hier over een sportauto praten. Ter vergelijking: Een standaard 230 volt oplaadpunt levert ongeveer 7 kW aan stroom. Overigens is eerder al aangetoond dat wanneer iedere stad of dorp meerdere oplaadpunten gaan plaatsen het stroomnetwerk zo wordt overbelast dat we een groot probleem hebben. Het gebruik van de snellader is gratis voor eigenaren van de Model S. Uiteraard betaal je de kosten gewoon bij aanschaf. Dat bedrag ligt op zo’n 2.500 euro.

Tesla Supercharger.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
jos 22 Januari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10842887/Elektrische-auto-in-20-minuten-opladen]Elektrische auto in 20 minuten opladen[/url]
Wie betaalt het laadstation, de aanleg en de stroom? En worden er parkeerplaatsen afgepikt van de BELASTINBETALER met gewone auto?
Nikola 22 Januari 2014
hoi jos(ti),

In het artikel staat 'Uiteraard betaal je de kosten gewoon bij aanschaf. Dat bedrag ligt op zo’n 2.500 euro.'

Afhankelijk van je gebruik van zo'n 'gratis' oplaadpunt profiteer je wel of niet. Een deel van die 2500 euro en de kosten van de aanschaf zal ook wel opgaan in de bouw van servicestations.

De vraag over parkeerplaatsen raakt kant noch wal.
Er zijn inderdaad wel speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto's waar de auto gratis kan worden opgeladen. Volgens mij is het overigens niet strafbaar daar je 'gewone' auto te plaatsen en wordt er niets afgepikt van de Belastin(G)betaler

Ik mis wel de vanafprijs van de Tesla S. die is: 69000,- in NL
Thijs 23 Januari 2014
"Zo wil het ervoor zorgen dat iedere Duitser minimaal 320 km van een oplaadpunt is verwijderd aan het einde van dit jaar." Ontploffen de oplaadpunten tijdens de jaarwisseling ofzo?
Terpstra 24 Mei 2014
Wel mooi initiatief, de ontwikkeling van de elektrische auto zet wel door en een oplaadpuntvoor de elektrische auto is natuurlijk essentieel. Tesla levert zo een bijdrage aan de uitrol van de infrastructuur. Dat stimuleert elektrisch rijden verder
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Energie

Gas- en elektriciteitsprijs behoorlijk onstabiel

Analyse Energie

Gasprijs stijgt door verstoringen in Noorwegen

Analyse Energie

Elektriciteitsprijs behoorlijk instabiel

Analyse Energie

Gas- en stroomprijs blijven stijgen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden