Kennisoverdracht Veenkoloniën

WUR stelt proefboerderij beschikbaar

22 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Wageningen universiteit gaat meewerken aan het innovatieprogramma voor de Veenkoloniën. Het doel is om de landbouw in deze regio een extra impuls te geven. De doelen zijn onder andere het verhogen van de opbrengst, vergroening en meer biobased toepassingen.

Het Innovatieprogramma Landbouw Veenkoloniën startte afgelopen jaar. Dit programma is gebaseerd op een budget van 5 miljoen euro, beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken. Wageningen UR gaat proefboerderij ’t Kompas in Valthermond beschikbaar stellen voor onderzoek. De bedoeling is dat dit als innovatiecentrum gaat fungeren.

Ernst van den Ende, directeur Plant Sciences Group:  ‘De proeflocatie is voor veenkoloniale boeren al jarenlang een bekende plek waar nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Deze samenwerking zal die positie verder versterken. We werken er daarom graag aan mee.’ Henk Staghouwer is voorzitter van de regiegroep en zelf boer. ‘Proefboerderij ’t Kompas is een uitstekende uitvalsbasis voor onze innovaties. We zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking met Wageningen UR.

Andere deelnemers van het innovatieprogramma zijn LTO Noord en Avebe. Het streven is om in de toekomst de regio onafhankelijk te maken van extra inkomenssteun en de aantrekkelijkheid van het gebied te verhogen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Wageningen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden