Brand last voor raap

Eiwitcomponent brok stijgt in prijs

24 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel eiwit op de wereldmarkt goedkoper wordt, merkt Europa daar nog weinig van. Als dan de binnenlandse eiwitcomponent ook nog eens te maken krijgt met tegenslag zijn de rapen gaar. Brokprijzen krijgen weinig tijd om daadwerkelijk een daling in te zetten. 

"Een brand en storing in twee Duitse raapschrootfabrieken zorgen ervoor dat de prijzen van raapschroot voor levering op korte termijn aan de hoge kant blijven", zo meldt AgruniekRijnvallei. Uit het overzicht van de enkelvoudige voeders blijkt dat van week 3 op week 4 de prijs met een euro gestegen is tot 27,10 euro per 100 kg. 

De lagere prijzen op de wereldmarkt voor soja laten zich niet doorvertalen in goedkoper Europees producten. Zo stijgt soja hp naar 45 euro en komt soja 44/7 terecht op 42,60 euro per 100 kg. Over de sojamarkt zegt Agruniek dat deze zich in een spanningsveld bevindt tussen krappe voorraden in de VS enerzijds en de oogstverwachtingen in Zuid-Amerika anderzijds. Ook spelen de transportkosten en de wisselkoers een rol bij de prijsvorming, maar daar wordt niets over gezegd.

Mais, gerst en tarwe laten alle drie dalingen zien. Bietenpulp 6 mm doet 26,20 euro en Duitse bietenpulp zet een prijs neer van 25,60 euro per 100 kg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden