3,27 miljoen euro van EU

Extraatje lonkt voor Britse bietentelers

28 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Europese gerechtshof besloot afgelopen voorjaar dat Britse suikerbietentelers, die van seizoen 2001-2002 tot en met seizoen 2005-2006 suikerbieten hebben geteeld teveel aan heffingen hebben bijgedragen aan de Europese Commissie. Daarom wordt in totaal 3,27 miljoen euro terugbetaald door de EU.

Het gaat in totaal om 6.500 telers van British Sugar die recht hebben op de 2,9 miljoen pond, wat neerkomt op 3,27 miljoen euro. Een mooi extraatje zou je denken maar de Britse suikerproducent wacht nog op antwoord van maarliefst 1.600 bietentelers. Zij hebben recht op 850.000 pond restitutie. Inmiddels heeft de EU een deadline gesteld die in september afloopt.

De National Farmers Union (NFU) roept alle bietentelers en ex-telers op om zo snel mogelijk British Sugar te bellen. Voor sommige gaat het slechts om een bedrag van enkele honderden euro’s maar dat is toch weer mooi meegenomen. ‘Boeren kunnen er geen nieuwe maaidorsers voor aanschaffen maar het is een leuke bonus’, zegt chef suiker advies Ruth Digby. Omdat veel Britse telers zijn gestopt met suikerbieten heeft British Sugar moeite alle ex-telers te bereiken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden