Dagelijks 200 ha uit gebruik

Tien miljoen euro schade door noodweer Italië

10 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het noodweer heeft in Italië landbouwgewassen vernietigd en tienduizenden dieren ingesloten of gedood. Terwijl eerst vooral Florence en Lazio door het slechte weer werden getroffen, zijn de problemen in de afgelopen week tot het hele land doorgedrongen. Dat schrijft AgrarHeute op haar website.

Boeren maken vanuit het hele land melding van ondergelopen velden en stallen, verwoeste gebouwen en onbegaanbare wegen. Tienduizenden dieren zijn ingesloten of verdronken. Door de beschadigde infrastructuur kunnen boeren hun melk niet leveren. Pakhuizen zijn overstroomd. Vanwege de aanhoudende verzadigde bodem het hele jaar is de oogst in de getroffen gebieden in gevaar. In kassen breidt rot en schimmel zich uit. De schade zou al zijn opgelopen tot over de 10 miljoen euro. 

De boerenbond pleit voor een nieuwe waterhuishouding. Italië geeft minder uit aan preventieve maatregelen dan aan herstel van de schade. De bond heeft berekende dat Italië in de afgelopen jaren zo’n 2,15 miljoen hectare akkerbouwgrond heeft verloren. Dagelijks wordt er landbouwgebieden ter grootte van 200 hectare uit gebruik genomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden