Uienproject India

Unilever helpt kleine boer aan afzetmarkt

20 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Mulitnational Unilever wil wereldwijd kleine boeren gaan ondersteunen. Dat doen zij samen met het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD), zo maakte het concern donderdag bekend.

Het is bedoeling dat met de steun de productiviteit van kleine boeren omhoog gaat en de productie tegelijkertijd duurzamer en minder risico is. De overeenkomst geldt vijf jaar en moeten de leefomstandigheden van kleinschalige boeren wereldwijd verbeteren.

IFAD heeft vooral ervaring in het werken met kleine boeren en bedrijven op het platteland, terwijl Unilever het vermogen bezit om boeren aan de markt te helpen en duurzame landbouw te integreren. Zo startte begin dit jaar een project in West-India gericht op kruiden en uien.

Beiden zijn het erover eens dat investeringen in de landbouw essentieel zijn voor de voedselzekerheid van een groeiende bevolking. Voor het verhogen van de inkomens van de allerarmsten is investeren in landbouw volgens de Wereldbank zelfs twee tot vier keer zo effectief dan groei in andere sectoren.

Maar alleen het stimuleren van de landbouwproductiviteit is niet voldoende; een bredere aanpak waarbij er verbanden tussen landelijke producenten en markten worden gelegd is van essentieel belang.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Henk-Maarten Laane 21 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10844849/Unilever-helpt-kleine-boer-aan-afzetmarkt]Unilever helpt kleine boer aan afzetmarkt[/url]
De belangstelling voor de verbetetring van de kwantiteit van landbouw neemt toe, zeker nu landbouw arreaal wereldwijd niet toeneemt o.a. door klimatologische omstandiheden, verzilting en doordat landbouwarreaal gebruikt wordt voor o.a. biobrandstoffen.
Naast toename kwantiteit is ook de toenmae van kwaliteit van belang, waarvoor ecologische landbouw methoden belangrijk zijn. Is zo'n combinatie van high output yield in combinatie met hoge kewaliteit en op een veilige ecologisch verantwoorde manier, ook in ontwikkelingslanden? Dit is goed mogelijk met SAAT, the silicic acid agro technology, een landbouwmethode gebaseerd op de toediening van gestabliseerd siliciumzuur. Deze technologie geeft grotere oogst met hogere kwalteit, maakt reductie van pesticiden met 50% mogelijk, is volstrekt veilig (voor de boer, voor de plant en voor de voedselketen) en ecologisch verantwoord.
Als Unilever en FAD echt 'iets' willen: SAAT is the agro technology for the 21th Century!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden