Gebruiken voor onderwijs

D66 wil Europese landbouwgelden halveren

24 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Door meer geld te investeren in onderwijs en onderzoek kan de EU de economie, volgens D66-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Sophie in ’t Veld, weer op de rails krijgen. Hiervoor moeten echter wel de landbouwsubsidies worden gehalveerd.

In het Financieele Dagblad zegt In ’t Veld dat de agrarische en grondstoffeneconomie met spoed moet worden omgevormd tot een innovatie- en kenniseconomie. ‘Nu wordt de oude economie gesubsidieerd en worden kansen voor de toekomst genegeerd. Dat moet radicaal anders’, zegt In ’t Veld. Investeren in onderzoek levert meer banen op en verbetert de concurrentiepositie ten opzichte van andere continenten.

Voor de financiering van onderwijs en onderzoek moet worden gekort op de landbouwgelden. Van de EU-begroting gaat 40 procent, ongeveer 55 miljard euro, naar de landbouwsector. Volgens In ’t Veld is de sector goed voor 10 procent van het Europees bbp en is minder dan 10 procent van alle Europeanen werkzaam in de landbouw. De D66-politica wil de landbouwsubsidies halveren tot 20 procent van de EU-begroting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden