Gebruiken voor onderwijs

D66 wil Europese landbouwgelden halveren

24 Februari 2014

Door meer geld te investeren in onderwijs en onderzoek kan de EU de economie, volgens D66-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Sophie in ’t Veld, weer op de rails krijgen. Hiervoor moeten echter wel de landbouwsubsidies worden gehalveerd.

In het Financieele Dagblad zegt In ’t Veld dat de agrarische en grondstoffeneconomie met spoed moet worden omgevormd tot een innovatie- en kenniseconomie. ‘Nu wordt de oude economie gesubsidieerd en worden kansen voor de toekomst genegeerd. Dat moet radicaal anders’, zegt In ’t Veld. Investeren in onderzoek levert meer banen op en verbetert de concurrentiepositie ten opzichte van andere continenten.

Voor de financiering van onderwijs en onderzoek moet worden gekort op de landbouwgelden. Van de EU-begroting gaat 40 procent, ongeveer 55 miljard euro, naar de landbouwsector. Volgens In ’t Veld is de sector goed voor 10 procent van het Europees bbp en is minder dan 10 procent van alle Europeanen werkzaam in de landbouw. De D66-politica wil de landbouwsubsidies halveren tot 20 procent van de EU-begroting.

Regenradar
Powered by Agroweer
Verduurzamen landbouw vraagt om maatwerk

Achtergrond Duurzame landbouw

Verduurzamen landbouw vraagt om maatwerk

Andere wind waait over het Brabantse platteland

Interview Politiek

Andere wind waait over het Brabantse platteland

Wie in Nederland mag vervuilen en waarom?

Opinie Petra Berkhout en Dick Veerman

Wie in Nederland mag vervuilen en waarom?

Liever een nieuwe iPhone dan goed voedsel

Opinie Niels van der Boom

Liever een nieuwe iPhone dan goed voedsel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief