Galaxy S5 is stofdicht

Waterdichte Samsung beter voor boerengebruik

25 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Vorige maand kondigde Samsung hun nieuwe Galaxy S5 smartphone al aan. De Galaxy-serie staat bekend als dé smartphone met het Android besturingssysteem. Helaas biedt de S5 weinig echt nieuws. Het zijn vooral grappige extra’s die worden toegevoegd. Maar, de Koreanen hielden wel rekening met agrarische gebruikers.

Samsung lanceerde de Galaxy S5 gisteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Veel speculaties vonden plaats over wat nieuw zou zijn. De meeste hiervan bleken uiteindelijk louter geruchten. Ten opzichte van de S4 kent het nieuwe model weinig opzienbarende features. De grootste vernieuwingen zijn: een vingerafdrukscanner, hartslagmeter, betere camera en een iets krachtigere computerchip. Voor agrarisch gebruik interessant: zijn waterdichte behuizing. Op de TouchWiz interface was voorheen veel kritiek. Deze is nu opgefrist.

Natuurlijk zijn de vingerafdrukscanner en hartslagmeter de meest in het oog springende functies. Je moet ze echter vooral zien als leuk extra. Je kunt de telefoon via een vingerafdruk beveiligen maar dat werkt omslachtig. Samsung wil je via deze manier kunnen laten betalen, en werkt hiervoor samen met Paypal. Ook kun je bepaalde gedeeltes van de telefoon afschermen, zoals het fotoalbum, met je vingerafdruk. Voor de hartslagregistratie leg je, eveneens een vinger, achter op het toestel. Vervolgens meet hij de hartslag en wordt deze opgeslagen.

Samsung kon altijd op kritiek rekenen wanneer het ging om de afwerking. Bij de S5 wordt dat flink verbeterd. Het gebruikte materiaal oogt als leer maar is dat niet. Dankzij zijn ruwe afwerking glijdt hij minder snel uit je handen. Bovendien krijgt de behuizing een IP67 code mee. Dit houdt in dat het toestel water- en stofdicht is. Je kunt hem ook, tot een half uur lang, in water onderdompelen. Voor agrarisch gebruik zijn dit misschien wel de beste vernieuwingen. Een ander handigheidje is wellicht de energiebesparingsmodus. Wanneer de telefoon bijna leeg is schakelt hij over op zwart-wit beeld. Je kunt er dan alleen maar mee bellen, sms"en of internetten. Zo doe je langer met een bijna lege accu. Gebruikers die overstappen van de huidige Galaxy moeten wennen. De techniek is niet anders maar het uiterlijk ging compleet op de schop, met als resultaat dat deze nu veel simpeler en strakker is.

Baanbrekende techniek op het gebied van de snelheid zit er bij de S5 niet in. De Snapdragon chip is wel nieuw maar slechts een tussenmodel, die weinig nieuws biedt. Ten opzichte van de S4 is het toestel wel flink sneller. Wie overstapt moet er rekening mee houden dat het toestel naar een USB 3.0 aansluiting overstapt. Oude opladers passen dus niet meer. Personen die vaak de camerafunctie gebruiken zullen blij zijn te horen dat deze sneller werkt en scherpere foto’s kan maken. Vanaf april is hij in Nederland verkrijgbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden