Gevolgen voor uitbetalingen

Waarde toeslagrechten met 11 procent gekort

6 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De waarde van alle toeslagrechten wordt per 15 mei met 11 procent gekort. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is de korting nodig omdat de bedrijfstoeslagregeling nog doorloopt in 2014 en er minder budget beschikbaar is.

Ondernemers die subsidies hebben aangevraagd die onder het GLB vallen, moet goed opletten want de korting van 11 procent heeft gevolgen voor de uitbetaling. Voor subsidies die onder het GLB vallen geldt een ondergrens van 500 euro. Wanneer de totale waarde van de toeslagrechten door de korting van 11 procent onder de 500 euro komt te liggen wordt geen bedrijfstoeslag uitbetaald. Ondernemers kunnen dit voorkomen door tot 31 maart 2014 toeslagrechten bij te kopen of te verkopen of door andere GLB-subsidies aan te vragen.

De korting heeft ook gevolgen voor betalingen in aanloop naar het nieuwe GLB, dat in 2015 start. Het nieuwe GLB stapt over naar betalingen per hectare. De waarde van het betalingsrecht in de overgangsperiode wordt gebaseerd op de waarde van de toeslagen die op 15 mei 2014 in eigendom zijn.

De modulatiekorting, de korting die wordt doorberekend in de uitbetaling van de bedrijfstoeslag en subsidies die onder het GLB vallen, stopt in 2014.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
K Kuiper 28 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10845749/Waarde-toeslagrechten-met-11-procent-gekort]Waarde toeslagrechten met 11 procent gekort[/url]
Misschien is het goed dat ook de ambtenaren en grootbetalers 11 % gekort zouden worden op hun salaris
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden