Investeringen drukken dividend

Dividend van K+S valt flink lager uit

12 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Kunstmestfabrikant K+S maakt bekend een dividend van 25 eurocent per aandeel uit te keren over het jaar 2013. Vorig jaar was dat nog 1,40 euro. Deze forse verlaging heeft volgens de producent te maken met een onzekere vraag en hoge investeringen die K+S in Canada en Duitsland maakt.

Hiermee werd de beloofde uitbetalingsratio van 40 tot 50 procent niet gehaald. Uiteindelijk blijft dit op 11 procent steken. De markt voor kali en magnesium is onzeker, zegt K+S. Daarnaast heeft het enkele flinke investeringen achter de rug. In Canada wordt een fabriek voor kali geopend, die 4,1 miljard Canadese dollar gaat kosten. Deze moet halverwege 2016 klaar zijn. Ook besteed het enkele honderden miljoenen euro aan het beschermen van de Duitse rivier de Werra. De afgelopen jaar hebben investeerders 1,5 miljard euro in het bedrijf gebracht. Voor dit jaar hoopt K+S wel weer de beloofde uitbetalingsratio te kunnen halen.

Afgelopen jaar behaalde K+S een omzet van 3,9 miljard euro. Dat is vergelijkbaar met 2012. De winst daalde echter met 18 procent, tot 656 miljoen euro. Dat heeft volgens het bedrijf vooral te maken met een lagere omzet in de productie van kali en magnesium. Ook de verkoop van hun stikstof divisie droeg hier aan bij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden