Samenwerking met Limburg

Topsector Agri keert 2,4 miljoen uit voor innovatie

13 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Om innovatie binnen van het mkb binnen de Topsector Agri & Food aan te jagen stelt het ministerie van Economische Zaken in 2014 2,4 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast legt de provincie Limburg nog eens een 0,5 miljoen euro bij.

Het geld dat door de provincie beschikbaar stelt is echter alleen bedoel voor het ondersteunen van innovatieve projecten uit Limburg. Gedeputeerde Patrick van der Broeck zegt dat de financiele prikkel belangrijk is voor Limburg. ‘Met deze regeling verhogen wij de kansen voor Limburgse ondernemers in de voor ons belangrijke topsectoren. Het is onze ambitie om door vernieuwing onze sterke marktpositie te behouden.’

De regeling van de Topsector Agri & Food is het vervolg op een succesvolle pilot uit 2012 en 2013, toen het beschikbare budget met en factor vijf werd overschreden. Door de regeling zijn 54 projecten van ongeveer 120 mkb-ondernemers ondersteund. In 2014 wordt van de aangepaste MIT-regeling gebruik gemaakt waarmee haalbaarheisprojecten en R&D samenwerkingsprojecten worden ondersteund.

Voor R&D-samenwerkingsprojecten die sectoroverstijgend zijn, is in 2014 een extra MIT-budget beschikbaar gesteld van acht miljoen euro. De projectplannen worden eerst gerankt voor dit extra budget. Aanvragen van Limburgse bodem scoren bonuspunten. Als het budget is uitgeput, wordt het topsectorspecifieke budget benut. De Topsector Agri & Food heeft vele kansrijke crossovers met sectoren als Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Life Science & Health, Biobased, High Tech Systemen en Materialen. Er liggen daarom goede kansen voor agrifoodbedrijven om succesvol gebruik te maken van dit extra MIT-budget.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de MIT-regeling uit. Vanaf 15 april 2014 kunnen bedrijven de plannen indienen voor haalbaarheidsprojecten. Voor deze projecten is in totaal 0,58 miljoen euro beschikbaar. Vanaf 3 juni kunnen de plannen worden ingediend voor R&D-samenwerkingsprojecten. Voor deze projecten is in totaal 2,31 miljoen euro beschikbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden