Belgen boos

Albert Heijn op matje Vlaamse premier

27 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Vlaamse minister-president Kris Peeters wil tekst en uitleg van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn over hun prijsbeleid. Belgische boeren maken zich boos over het lage prijsniveau en de grootgrutter zou zich niet aan een gedragscode houden tussen Belgische supermarkten.

De Vlaamse minister-president Kris Peeters, die ook over landbouw gaat, geeft gehoor aan de oproep van de boeren en maakt zich ook zorgen over een prijzenslag die AH in België zou uitlokken. Volgens de boeren gaan versproducten regelmatig met hoge kortingen de deur uit en dat geeft druk op de prijzen in de markt. Maar volgens Albert Heijn die tegenover de LEvensmiddelenlrant liet weten uit te zien naar de uitnodiging van de minister-president, hanteren zij Hollandse prijzen voor Belgische producten. Ook in vers. 

‘In het gehele assortiment proberen we hetzelfde prijsniveau als in Nederland te voeren. Eventuele verschillen hebben te maken met btw, accijnzen of verpakkingsvarianten.’ Als het om vers gaat, werkt Albert Heijn in België, net als in Nederland, met contractleveranciers. ‘Je moet je realiseren dat het in vers gaat over langdurige contracten en relaties met leveranciers. Zo waarborgen wij de kwaliteit en de boeren en tuinders hun volumes en prijzen. Als wij een contract sluiten, dan is dat er een waar zowel wij als de boer tevreden mee zijn.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
berlies 27 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10847279/Albert-Heijn-op-matje-Vlaamse-premier]Albert Heijn op matje Vlaamse premier[/url]
ja ja langdurige uitgeknepen contracten
Antoon Hermsen 7 April 2014
Het gevoel, dat de grootgrutters alles doen om geld te verdienen. Ten koste van de klant, want die is onmachtig zich te verzetten.
Het gaat om geld en die Grootgrutter weet heel goed hoe een massa te bespelen is om nog meer geld te verdienen!
Het zijn net zo'n graaiers als de banken!!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden