Zoeken bij hogere bedragen

EU kijkt naar toeslagen voor crisisgeld

31 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Europese agrarische ondernemers moeten zich er op instellen dat ze ook in 2014 niet die volledige pond krijgen bij de toeslagen. Dit geldt voor de groep die meer dan tweeduizend euro per bedrijf ontvangt. Met het ingehouden geld wordt het crisisfonds gevuld, aldus het Duitse Top Agrar.

De Europese Commissie stelt voor alle toeslagen boven de tweeduizend euro per bedrijf met 1,3 procent te korten. Met dat geld wordt de nieuwe reserve voor marktcrisissen ingevuld, wat naar schatting neerkomt op een bedrag van 433 miljoen euro. Wordt het fonds niet benut dan vindt er een terugbetaling plaats.

Vanaf 2013 moeten de ondernemers met een toeslag van meer dan tweeduizend euro 2,45 procent afstaan. De jongste EU-leden Roemenië, Bulgarije en Kroatië doen hier niet aan mee. In 2014 wordt die korting geschat op 1,3 procent, maar vanuit de kant van de Europese Commissie wordt tegelijkertijd aangegeven dat de korting waarschijnlijk lager dan 1,3 procent gaat uitvallen.

In oktober wordt de uiteindelijke korting vastgesteld, wanneer de laatste schatting van het Europese huishoudboekje voor 2015 bekend worden. Deze maatregel moet door de Raad van het Europese Parlement bevestigd worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden