Eerste noteringen bekend

Na oktober hogere prijs perspulp

13 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

De voorverkoop van perspulp voor campagne 2014/15 is van start gegaan. De prijzen laten hierbij een wisselend beeld zien, zo blijkt uit de noteringen bekendgemaakt door Duynie Beuker. Door uitbreiding in de melkveehouderij neemt de vraag over de hele linie toe.

Maandag begon de voorverkoop van perspulp voor seizoen 2014/15. Bij het opengaan van de voorverkoop zijn ook de eerste prijzen bekendgemaakt. Voor het begin van de campagne staat een prijs van 1,88 euro. Bij navraag blijkt die prijs iets onder de notering van het voorgaande seizoen te liggen. 

Daarna slaat de balans om. Vanaf 20 oktober tot 7 december wordt een prijs neergezet van 1,86 euro per procent droge stof. "Deze notering ligt iets boven die van vorig jaar." Het jaar wordt afgesloten met een prijs van 1,90 euro per procent droge stof. Ondanks dat Suiker Unie ook pulp gebruikt voor de vergister geeft Duynie aan over voldoende product te beschikken. 

Over het algemeen kan gesteld worden dat door de uitbreidingen in de melkveehouderij de vraag naar voedergrondstoffen gestaag toeneemt. Dit geldt ook voor pulp.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden