Meer kansen benutten

Copa-Cogeca geeft boeren verkooptraining

14 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

De agrarische koepelorganisatie Copa-Cogeca wil van boeren betere verkopers maken zodat producten van kleine bedrijven meer kans krijgen in een markt die steeds meer wordt gedomineerd door multinationals. De Europese organisatie start hiervoor het Farms Inc.-project waarmee boeren marketingvaardigheden kunnen verbeteren.

Volgens de Europese koepelorganisatie overstijgen veel land- en tuinbouw en dierlijke producten de anonimiteit van een bulkproduct niet. Daarnaast vormt het snel veranderende ondernemersklimaat met toenemende globalisatie waarin de bedrijven steeds groter worden een bedreiging voor kleine bedrijven. De snel veranderende markt biedt echter ook nieuwe kansen.

De kansen voor kleine en middelgrote bedrijven liggen vooral op het gebied van innovatieve marketingmethoden zoals ‘region branding’. Consumenten voelen zich verbonden met producten uit de eigen streek. Door de hoogwaardige kwaliteit van lokale producten te benadrukken zijn consumenten eerder geneigd een product uit de eigen regio te kopen.

Copa-Cogeca is van mening dat boeren wel wat hulp kunnen gebruiken bij het inspelen op nieuwe marktkansen. Hiervoor heeft de organisatie, samen met zes partners, het Farms Inc.-project opgestart. Het project heeft als doel de positie van kleine en middelgrote ondernemingen te versterken door ondernemers meer inzicht te geven in het belang van innovatieve marketingmethoden. Ondernemers kunnen ook verkoopvaardigheden verbeteren en krijgen van Copa-Cogeca hulp bij het toetreden tot nieuwe markten in binnen- en buitenland.

Het project is gebaseerd op een initiatief van de belangrijkste landbouworganisatie van Letland. Na toetreding tot de Europese Unie kregen Letse boeren de mogelijkheid opleidingen en trainingen te volgen zodat de kansen die de EU bood beter konden worden benut.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

copa-cogeca
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden