180 miljard bezuinigen

D66 wil snijden in Europese landbouwgelden

14 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Als het aan D66 ligt, dan gaat Europa fors meer investeren in groene technologie, banen, kennis en de digitale markt. Hiervoor moet de Europese Unie echter wel 180 miljard euro minder uitgeven aan landbouwsubsidies.

Alexander Pechtold en Sofie in ’t Veld, lijsttrekker van D66 bij de Europese verkiezingen,  presenteerden vandaag, woensdag 14 mei, in het programma Campagne op Z de begroting voor de Europese verkiezingen. Tot 2020 heeft de EU ruim 950 miljard euro begroot. Ongeveer 40 procent hiervan wordt besteed aan landbouwsubsidies.

D66 vindt dit teveel en wil dat meer geld wordt besteed aan het creëren van banen, groene technologie, kennis en de digitale markt. Naast een bezuiniging van 180 miljard euro op de landbouwsubsidies, wil de partij ook de uitgaven aan arme gebieden met 30 miljard euro verlagen.

De Europese begroting moet volgens D66 ook anders worden gefinancierd. Nu dragen lidstaten nog geld af aan Europa, maar de partij vindt de manier waarop dit gebeurt te ‘schimmig’. D66 stelt voor de Europese begroting rechtstreeks via de belastingbetaler te financieren. Volgens Pechtold en In ’t Veld kost dit de belastingbetaler niks extra. ‘Het geld dat vrijkomt door het afschaffen van de nationale afdracht geven we volledig terug aan de belastingbetaler’.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jan 14 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10850452/D66-wil-snijden-in-Europese-landbouwgelden]D66 wil snijden in Europese landbouwgelden[/url]
de landbouw is de lijndraad die de economie als enigste nog staande heeft gehouden en dan deze onzin je moet jonge landbouwers juist steunen is al moeilijk genoeg deze tijd de kosten zijn veel te hoog in vergelijking met wat een boer verdient geen beroep wat zoveel risico heeft geen beroep waarbij je zoveel uren moet werken voor zoveel verdient aan alle kanten worden we bestolen,bedrogen en toch ploegde de boer voort .En dan nu weer dit zo is deze partij goed op weg om alles naar de knopen te helpen schaan dalig...
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Grond

Britse boer 'braakt' liever dan dat hij teelt

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Interview Johan Mostert

'LNV zet mestmarkt klem en saneert veehouderij'

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Toezeggen lukte wel in het GLB, betalen wordt lastig

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden