Premie ruimschoots terug

Eerste weercertificaten voor regen keren uit

6 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Diverse agrarische ondernemers in vooral Noord-Nederland krijgen de weercertificaten uitgekeerd die zij de afgelopen maanden hebben afgenomen. Dit meldt DCA Weerrisico, het bedrijf dat de certificaten uitgeeft. Hierdoor ontvangt bijvoorbeeld een pootgoedteler die een certificaat heeft afgesloten voor 6.000 euro over twee maanden een uitkering van 20.000 euro.

Van het voorjaar heeft DCA Weerrisico diverse weercertificaten verkocht aan agrarische ondernemers die zich voor een bepaalde periode, die zij zelf kunnen bepalen, wilden indekken tegen eventuele gewasschade door zeer veel regenval in korte tijd. ‘Door de grote hoeveelheid regen in vooral Noord-Nederland is nu al duidelijk dat diverse agrarische ondernemers een uitkering ontvangen’, reageert Edwin Burgers, manager van DCA Weerrisico.

Als voorbeeld noemt hij een pootgoedteler in Friesland die enkele weken geleden een certificaat heeft afgelopen op basis van meer dan 40 mm neerslag binnen 24 uur, gemeten door een weerstation in Leeuwarden, met een looptijd van 61 dagen tot 22 augustus. ‘Tussen maandag 26 mei en dinsdag 27 mei is in Leeuwarden 48 mm regen gevallen’, vertelt Burgers. ‘Acht millimeter over het break even point uit het certificaat.’

De desbetreffende pootgoedteler ontvangt aan het einde van de looptijd, dus op 22 augustus, een uitkering van 20.000 euro. En dat op een investering in het certificaat van 6.000 euro. ‘Op deze wijze heeft hij zich dus uitstekend ingedekt tegen eventuele financiële consequenties van schade in zijn pootgoedgewas’, aldus Burgers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

weerrisico
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
schoenmakers1 6 Juni 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10851783/Eerste-weercertificaten-voor-regen-keren-uit]Eerste weercertificaten voor regen keren uit[/url]
te gek voor woorden, ik zou me al ingedekt moeten hebben door waterschapslasten te betalen, weet je wel een verplichting die mij opgelegd wordt omdat er dan gezorgd zou worden dat er niet teveel en niet te weinig water zou zijn, als het te droog is moet ik zelf al de kosten van beregenen dragen, als ik dit al mag van het waterschap, en bij een klein buitje zou in me ook nog moeten verzekeren om mijn gewas niet te later vernielen alleen maar omdat het waterschap de bloemetjes en beestjes belangrijker vindt als de boeren
Boertje 7 Juni 2014
@schoenmakers1 Als de sloten overlopen dan moet je bij het waterschap zijn. Maar ik denk niet dat het waterschap er iets aan kan doen dat alles op je land valt en tussen je bedden blijft staan. Zou je graag willen dat alle regen plaatselijk in de sloten zou vallen? Zou wel een uitkomst zijn.
Agri 7 Juni 2014
Ik hoorde een verhaal van een pootgoedteler uit Friesland en die had voor 6000€ aan Staatsloten gekocht ,op een van zijn loten was een prijs van 50.000 € gevallen.op deze manier had hij toch heel aardig zijn weersrisico ingedekt.
Drent 8 Juni 2014
De sloten stroomden ook over en het water liep het land op in plaats van andersom en wat zegt het waterschap, sorry overmacht. Na 2 dagen eindelijk extra pompen na vele malen gebeld te hebben door diverse boeren, nee geen goed woord voor het waterschap.
fred 8 Juni 2014
Vind het eerlijk gezegd wel een heel erg vreemde manier om je gewassen in te dekken tegen overvloedige regenval. Het heeft meer weg van wedden op een wk voetbaluitslag of roulette en casino dan een gedegen verzekering. Ik ben van mening dat er genoeg goede en degelijke mogelijkheden in de markt zijn om je in te dekken tegen weerrisico.
Franje 10 Juni 2014
mee eens fred!!

p.s. doe een paar voorbeelden van zo'n degelijke weerrisiko
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden