Juridisch touwtrekken voorkomen

Meldpunt tevreden met aanpak tegen renteswaps

6 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Stichting Meldpunt Klachten Banken, dat is opgericht na alle problemen in de kredietverlening bij Deutsche Bank, is vooralsnog tevreden met de aanpak van minister Jeroen Dijsselbloem bij de renteswaps. De bewindsman van financiën heeft de banken gemaand de problemen met haar klanten op te lossen, waarbij in de afhandeling van de klachten het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een rol krijgen.

Dit meldt de stichting. De AFM wil dat banken snel in kaart brengen hoeveel van hun MKB-klanten niet goed zijn voorgelicht en mogelijk financiële schade lijden door hun renteswap. De banken moeten klanten hiervoor een passende oplossing bieden. De AFM heeft verder laten weten dat zij door middel van steekproeven gaat controleren of dossiers correct worden opgelost, meldt de stichting.

De stichting noemt deze aanpak van de AFM ‘goed nieuws voor de duizenden bezitters van een renteswap’. Op deze manier worden de banken gemaand om in de gevallen waarin duidelijk wat mis was in de advisering hierin een herstelactie te voeren en de klant niet in een jarenlang juridisch proces te sturen, aldus de stichting. De organisatie wil alle meldingen coördineren, zodat de procedure richting Kifid soepel en zorgvuldig plaatsvindt. Zowel gedupeerden die nog aan een swap vastzitten alsook gedupeerden van swaps die reeds zijn afgekocht, kunnen zich melden, zo benadrukt de stichting.

Kijk en luister ook naar de visie van DCA-analist Edin Mujagic over de rente en het beleid van de banken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden