Meer dodelijke ongevallen

Aantal ongelukken met trekkers neemt toe

13 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het aantal dodelijke ongevallen met trekkers, graafmachines en andere landbouwvoertuigen neemt toe. Jaarlijks zijn er gemiddeld 15 dodelijke ongevallen met landbouwmachines, 87 ongelukken met ziekenhuisopname en 127 incidenten met lichtgewonden. Dit is een verdubbeling ten opzichte van enkele jaren terug, zo maakt De Telegraaf op uit een rapport van Wageningen UR.

De Wageningse onderzoekers noemen deze stijging opmerkelijk, omdat in het verkeer juist sprake is van een spectaculaire afname van gewonden en doden. Als redenen voor de toename van het aantal ongevallen noemen de onderzoeken de schaalvergroting in de landbouw, waardoor agrarische ondernemers grotere afstanden tussen het bedrijf en de percelen moeten afleggen.

Ook worden landbouwvoertuigen lang niet altijd door agrarische ondernemers gebruikt, maar ook voor bijvoorbeeld het transport van stro, machines en grond. Daarbij worden de plattelandswegen ook diverser en intensiever gebruikt, stellen de onderzoekers, doordat er voor recreatie meer op wordt gefietst en gewandeld.

De conclusies van Wageningen Universiteit worden gebruikt door provincies, gemeenten en waterschappen om plattelandswegen veiliger te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Wageningen
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
bas 14 Juni 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10852142/Aantal-ongelukken-met-trekkers-neemt-toe]Aantal ongelukken met trekkers neemt toe[/url]
Zo komt een rijbewijs weer een stuk dichterbij,begin daar nou eens mee en maak er serieus werk van.Als je daar niet aan wilt heeft het veiliger maken van wegen geen enkele zin.Landbouwvoertuigen horen op het land en alleen op de weg van het ene naar het andere perceel,zanddumpers precies het zelfde ,alleen van de ene put naar de andere en geen transport over de weg.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden