Vooral meer buitenlanders

Meer bezoekers op Duitse DLG-Feldtage

23 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Van 17 tot en met 19 juni organiseerde het Duitse DLG de tweejaarlijkse Feldtage in Bernburg-Strenzfeld, Saksen-Anhalt. Met een totaal  bezoekersaantal van 23.000 trok de 2014 editie zo'n acht procent meer mensen dan de vorige editie, wat een record is. Het aantal buitenlandse bezoekers steeg met 14 procent, tot 2.300 mensen. Nederland kwam hier op een derde plaats terecht.

Met deze resultaten is DLG dik tevreden over hun evenement. Niet langer is hij vooral voor Duitse boeren. Ook steeds meer buitenlanders, met name afkomstig uit Polen, Oostenrijk en Nederland, weten hun weg naar Oost-Duitsland te vinden. In totaal waren 42 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd, ten opzichte van 25 twee jaar eerder.

De interesses dit jaar lagen vooral op het gebied van rassenveredeling, gewasbeschermingsmiddelen gebruik, toepassing van meststoffen maar ook het toepassen van nieuwe landbouwtechnieken zoals precisielandbouw. Ook de traceerbaarheid van gewassen kreeg tijdens deze editie veel aandacht. Die conclusies trekt DLG uit een onderzoek onder de hun bezoekers.

Volgend maand maakt DLG bekend wanneer de volgende editie, in juni 2016, zal plaatsvinden. Een van de grote publiekstrekker is het Field Robot Event. Wie deze wedstrijd, waarbij robots taken moeten uitvoeren in een gewas, heeft gewonnen is nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat Agrifac tijdens de samenwerkingsopdracht een tweede plaats heeft behaalt en de Bulls Eye robot overall op plek drie eindigde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden