Meer regen eind augustus

Landwerk beter uitstellen tot september

8 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Boeren en tuinders kunnen voortaan hun werkzaamheden op het land maar beter uitstellen tot begin september. Eind augustus valt er namelijk meer regen, procentueel gezien is de hoeveelheid zon gelijk en de gemiddelde temperatuur is begin september maar een graadje lager. Daarmee bevestigt Weeronline het gevoel dat velen al hadden. 

De laatste 10 à 11 dagen van augustus is gemiddeld genomen de natste periode van het jaar. Van 21 tot 31 augustus valt er 33,4 mm regen. De eerste tien dagen van september valt er maar 24,3 mm. Begin september is het dus vaak droger dan eind augustus. 

Ook wat betreft zon ziet september er vaak goed uit. Het aantal zonuren ligt dan rond 141 terwijl de zon in augustus normaal gesproken 193 uren schijnt. De dagen worden in september echter snel korter, waardoor het logisch is dat het aantal zonuren snel terugloopt. Gekeken naar het percentage van het aantal uren dat de zon kan schijnen dat komt september op 37 procent en augustus op 43 procent, maar over de specifieke periode (eind augustus en begin september) bekeken dan schijnt de zon procentueel bezien even vaak.

De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in De Bilt eind augustus rond 21,3 graden en begin september rond 20,3 graden. Hoewel dat een graadje minder is, voelt het doordat het minder regent aangenamer aan. Voor de volgende periode van tien dagen, vanaf 11 september, staat een vervolg van het huidige nazomerweer op het programma.

weer aug sept.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

neerslag
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
schoenmakers1 8 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10858048/Landwerk-beter-uitstellen-tot-september]Landwerk beter uitstellen tot september[/url]
zou een boer ook doen als een boer kon werken zoals hij wilde maar hij heeft met verschillende datums te maken die van bovenaf opgelegd worden
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden