Sancties werken

Roebel naar laagterecord, interventie in zicht

29 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De roebel daalt steeds verder in waarde. Inmiddels komt de stand waarop de Russische centrale bank wil ingrijpen in zicht. Hiermee lijkt het erop dat de sancties werken. 

De Russische munteenheid heeft dit jaar gestaag 15 procent aan waarde verloren. Maandag zonk de koers verder; de munt was 44.37 waard tegenover de euro-dollar. Het laagste punt sinds de introductie van de benchmark in 2005. Om 12.35 uur was een dollar op de Moskouse Exchange 36,58 roebel waard en een euro 50,21 roebel.

De sancties die de EU en de Verenigde Staten opwierpen voor de Russische rol in de onlusten in Oekraïne hebben geleid tot een uittocht van kapitaal en investeerders. Ook de wegglijdende olieprijs speelt Rusland parten. De markt komt dichterbij paniek, zo zei een ING-analist in Moskou. De grootste vijand van de roebel is volgens hem de piek van externe schuldbetalingen in september en december. 

De koers staat nog net boven het niveau van 44.40; het punt waarop de centrale bank marktinterventies wil opstarten. De centrale bank heeft geen dagelijkse grens voor het bedrag dat zij ingrijpt en verschuift de roebelkoers elke keer met 5 kopeken als het 350 miljoen dollar verkoopt, zo staat in de richtlijnen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Arianus 29 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10859502/Roebel-naar-laagterecord-interventie-in-zicht]Roebel naar laagterecord interventie in zicht[/url]
De euro is dit jaar ook 10% in waarde gedaald t.o.v. de USD.
kontsnor 30 September 2014
Wie wil mijn snor scheren?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden