Internationale expansie

Danone vergroot aandeel in Marokko

4 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Franse zuivelconcern en tevens de grootste yoghurtproducent ter wereld Danone maakt opnieuw een internationale uitbreiding bekend. Na een miljoenen investering in de Chinese babyvoedingsproducent Yashili, heeft het bedrijf nu het oog laten vallen op de Marokkaanse zuivelmarkt.

De directie van Danone laat weten haar aandeel in de Marokkaanse marktleider Centrale Laitière te vergroten. Het bedrijf koopt een extra 21,75 procent van het bedrijf erbij voor een bedrag van 278 miljoen euro. Danone krijgt hiermee 90,86 procent van het bedrijf in handen.

La Centrale Laitière is marktleider op de Marokkaanse zuivelmarkt en heeft zestig procent van de binnenlandse markt in handen. Met deze stap doet Danone aan risicomanagement, het wil minder afhankelijk worden van de trage groei op de Europese markt.

Analisten speculeren al langere tijd over de expansiedrift van Danone. In de wandelgangen gaat het gerucht dat het bedrijf haar medische tak wil verkopen en haar belang in de Afrikaanse en Chinese markten verder wil versterken door middel van overnames.

 

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden