Smeersels in een aparte afdeling

Unilever pakt zwakke schakel aan

4 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Margarine is niet alleen een belangrijk product voor voedselgigant Unilever, het product is de basis van het bedrijf. Toch gaat margarine, samen met andere smeersels, een apart ´bedrijf´ binnen Unilever krijgen. Dat meldde Jean-Marc Hüet, chief financial officer van Unilever.

Smeerproducten zorgen voor een kwart van alle inkomsten van de voedingstak van Unilever. Het probleem is dat de groei in dat segment niet al te veel voorstelt. Dat houdt vervolgens in dat de groei van de hele voedingstak afgeremd worden. Aangezien analisten gek zijn op mooie groeicijfers, gaat Unilever het zwakste schakel in een aparte afdeling brengen die Baking, Cooking & Spreading gaat heten.  Medio 2015 moet de operatie afgerond zijn.

8,0

miljard

euro zouden smeersels van Unilever waard zijn volgens analisten

Sommige analisten zien dit als een eerste stap naar de verzelfstandiging van die tak, die volgens schattingen ongeveer 8 miljard euro waard zou zijn. Unilever weerspreekt dat en zegt geen plannen te hebben smeerproducten te verkopen of af te splitsen. Beleggers verwelkomen de plannen, de koers van het aandeel Unilever klom met bijna 3 procent aan de Amsterdamse beurs.

Unilever is ontstaan op Nieuwjaarsdag 1930, toen het Britse zeepbedrijf Lever Brothers en het Nederlandse margarinebedrijf Margarine Unie fuseerden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Zuivelbusiness

Waarom de ECB zich kan vastklampen aan boterprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden