Werkkapitaal voor veehouder

Eerste financiering via FarmersFunding rond

13 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

FarmersFunding, het nieuwe online crowdfundingplatform voor de agrarische sector, heeft drie weken na de oprichting de eerste financiering voor een agrarisch ondernemer kunnen realiseren. Een veehouder, gespecialiseerd in de opfok van jongvee, ontvangt via FarmersFunding 100.000 euro financiering als aanvulling op zijn werkkapitaal van een particulier investeerder.

Dit meldt Marcel Doornbos, matchmaker bij FarmersFunding. 'Volgende week zitten de partijen bij de notaris.' De veehouder staat voor het organiseren van een herfinanciering, nu zijn krediet volgend jaar afloopt. Om zonder druk de onderhandelingen met de banken te kunnen voeren, komt de injectie van een ton op het werkkapitaal als geroepen.

'Volgende week zitten de partijen bij de notaris'

De veehouder heeft de aanvraag hiervoor ingediend bij FarmersFunding, waarna het crowdfundingsplatform op zoek is gegaan naar een geïnteresseerde investeerder. 'Deze vonden wij in een particuliere investeerder met voelsprieten voor de agrarische sector', aldus Doornbos. Deze investeerder heeft hiervoor voor de periode van een anderhalf jaar hypotheekrecht op een aantal hectare van het veebedrijf.

Doornbos is blij deze overeenkomst in korte tijd te kunnen realiseren. Sinds de lancering van FarmersFunding medio december loopt het storm, zo meldt hij. Sinds die tijd zijn er 24 projecten voor financiering ingediend en hebben zich 15 tot 20 investeerders gemeld. Twee projecten zijn inmiddels voor financiering officieel in behandeling. 'Het toont aan dat er veel behoefte is aan nieuwe vormen van financiering', vertelt Doornbos. 'Wij willen daar graag met FarmersFunding op inspelen.'

FarmersFunding is opgericht door One Finance Agro en DCA Groep, in samenwerking met Symbid. Het is het eerste Nederlandse online crowdfundingsplatform waar boeren en investeerders met elkaar kunnen crowdfunden en biedt een oplossing voor de toenemende lastige kredietverstrekking door banken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
H.J. Kluijfhout. 14 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10861540/Eerste-financiering-via-FarmersFunding-rond]Eerste financiering via FarmersFunding rond[/url]
Een hele goede zaak,voor gestopte odernemers,om hun geld in lamdbuwprojectente investeren. !!
henky 14 Januari 2015
Ga zo door. Eindelijk reuring in de vastgeroeste financiele wereld.
veenkoloniaal 15 Januari 2015
vroeger was er nog geld in de familie, kon je daar nog lenen

weet ook niet waar het familiekapitaal is gebleven

nu is de korste klap , "rijke schoonouders"
veenkoloniaal 15 Januari 2015
correctie "kortste"
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Opinie Peter Pals

Boeren vraagt veel van boeren in turbulente tijd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden