Jaarcijfers 2014

AgruniekRijnvallei geeft terug, maar maakt verlies

8 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie AgruniekRijnvallei heeft over de jaarresultaten van 2014 een bedrag van totaal 7,4 miljoen euro terug gegeven aan de leden. Dit is een miljoen euro meer dan over het jaar 2013. De omzet daalde door de lagere grondstofprijzen echter met 7,5 procent tot 287 miljoen euro, terwijl AgruniekRijnvallei het jaar afsloot met drie miljoen euro verlies.

9,5

procent

is de omzet van AgruniekRijnvallei gegroeid in meststoffen

Dit heeft het coöperatieve bedrijf woensdag bekendgemaakt. Bij de bedrijfsonderdelen die het moeilijk hadden vorig jaar, zijn inmiddels maatregelen genomen. Een belangrijke stap hierin noemt AgruniekRijnvallei de deelname van Groupe Grimaud in dochteronderneming Verbeek. Door deze deelname in het pluimveebedrijf wordt de internationale marktaanpak volgens AgruniekRijnvallei versterkt. Ook heeft AgruniekRijnvallei dochteronderneming Bedrijfstechniek begin 2015 verkocht aan de voormalig manager.

Beter ging het met de coöperatieve onderneming in de voer- en plantaardige activiteiten. De voeromzet bleef naar eigen zeggen met 625.370 ton min of meer gelijk aan 2013. De omzet aan meststoffen nam daarentegen met 9,5 procent toe en de omzet aan gewasbeschermingsmiddelen met 5 procent. Uit deze resultaten wordt de prijsreductie betaald, die 2 euro per ton over het afgenomen mengvoer en 2,5 procent van de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen bedraagt.

Financieel staat AgruniekRijnvallei er goed voor. De solvabiliteit van de coöperatie is fors gestegen, doordat Verbeek niet meer in de consolidatie wordt opgenomen en bedraagt ruim 71 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden