Bevestiging concurrentiepositie

Studies Wageningen in mondiale landbouw top 3

30 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Van alle universiteiten wereldwijd met een discipline in landbouw bevindt Wageningen Universiteit zich in de top drie. Dat betekent dat academici en werkgevers de WUR als een topuniversiteit zien, zo blijkt uit de QS World University Rankings by Subject 2015 die TopUniversities.com woensdag bekend maakte.

In totaal staan vijf Nederlandse universiteiten in de overall top 10. Wageningen met een derde plaats in land- en bosbouw en een zevende plek in milieuwetenschappen. In de landbouw top tien staat de universiteit van Californië op plaats één en het Amerikaanse Cornell op twee. De Australian National University neemt een zevende plaats in en de Zweedse University of Agricultural Sciences een tiende. De overige plekken worden allemaal ingenomen door Amerikaanse universiteiten.

Andere Nederlandse topscoorders zijn de TU Delft, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Leiden, Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Universiteit Rotterdam (niet-agrarisch). De overige universiteiten vallen buiten de top twintig. Volgens het onderzoek bevestigt het Nederlandse hoger onderwijssysteem met deze uitslag haar sterke concurrentiepositie door met vijf verschillende universiteiten een top 10 positie in ten minste één onderwerp te bereiken.

Voor het onderzoek werden 85.062 academici en 41.910 werkgevers gehoord, 17,3 miljoen onderzoeksdocumenten geanalyseerd en meer dan 100 miljoen citaten bestudeerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden