Naar Hoogheemraadschap

Siem Jan Schenk houdt het bij LTO voor gezien

8 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Siem Jan Schenk houdt het voor gezien bij LTO. In augustus vertrekt de melkveehouder uit Nieuwe Niedorp als voorzitter van LTO Noord. Ook binnen de geledingen van LTO Nederland legt hij zijn functies neer. Schenk vertrekt naar het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waar hij een functie krijgt in het dagelijks bestuur.

Bij LTO Noord wordt efficiënter gewerkt na reorganisatie

Dit heeft LTO Noord bekendgemaakt. Schenk is vier jaar voorman geweest van LTO Noord en stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn. Hij is nu nog kandidaat hoogheemraad en wordt naar verwachting 13 mei aanstaande benoemd. Schenk heeft in LTO Nederland verband de portefeuille Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede. Hieronder valt ook het onderwerp 'Water'. Dit onderdeel draagt hij per direct overdragen aan een andere bestuurder, stelt LTO Noord, ter voorkoming van mogelijke belangenverstrengeling.

'De afgelopen vier jaar heb ik met veel passie en plezier mijn voorzitterschap bij LTO Noord ingevuld”, laat Schenk in de verklaring weten. 'Het was niet altijd even gemakkelijk, want er is in deze periode veel gebeurd. Zo hebben we een reorganisatie van de werkorganisatie achter de rug die veel impact heeft gehad. De organisatie heeft dit echter goed opgepakt. Er wordt efficiënter gewerkt en ik kan stellen dat ik een financieel gezonde organisatie achterlaat met een goed toekomstperspectief.'

Schenk blijft nog tot 18 augustus actief bij LTO Noord, maar draagt een aantal taken over aan vice-voorzitter Annette van Velde. De procedure voor het voorzitterschap wordt nog voor deze zomer opgestart, aldus LTO Noord.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

LTO Noord
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden