Meerderheid in Safilait

Groupe Bel verstevigt voet op Marokkaanse bodem

1 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Franse zuivelfabrikant Groupe Bel heeft aangekondigd een meerderheidsbelang van bijna 70 procent te nemen in Safilait. Deze op twee na grootste zuivelfabriek van Marokko is gespecialiseerd in melk en versproducten en is met name bekend van haar merk Jibal.

Bel, maker van onder andere La Vache qui rit, Babybel en Boursin, weigert het bedrag bekend te maken waarmee 69,8 procent van het bedrijf in Franse handen is gekomen. De oprichter van Safilait, Yasfi, behoudt de overige 30% van de aandelen. De overname moet eerst nog worden goedgekeurd door de Marokkaanse mededingingsautoriteiten en het ministerie van Economie en Financiën. Deze beslissing wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Het is niet de eerste stap die Bel op Marokkaanse bodem maakt. In 1970 maakte de organisatie voor het eerst de oversteek met een kaasfabriek in Tanger. Hier werken 1.500 mensen. Groupe Bel behaalde in 2014 een jaaromzet van 2,78 miljard euro. Safilait, opgericht in 2006, behaalde vorig jaar een omzet van 81,5 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 mensen in dienst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Groupe Bel
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden