Druk op onderhandelingen

Franse boeren blokkeren nu ook melkfabrieken

24 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks de toegezegde 600 miljoen euro en de belofte dat de Franse regering gaat kijken naar oplossingen voor de lange termijn, zijn niet alle boeren overtuigd dat er een oplossing komt voor de crisis in de landbouw. Hoewel de meeste boeren gehoor hebben gegeven aan de oproep van landbouworganisatie FNSEA om de acties in het zuiden te staken, zijn veehouders in het westen opnieuw begonnen en bezetten sinds donderdagavond melkfabrieken.

Boeren bezetten de uitgangen van de fabrieken

Ten minste vier melkfabrieken in het westen van Frankrijk zijn door de boze veehouders geblokkeerd. Het gaat om een fabriek van Lactalis, Bongrain, Eurial en van de coöperatie Maîtres laitiers du Cotentin. Met de nieuwe acties willen de veehouders meer druk zetten op de onderhandelingen tussen de sector, de industrie en de Franse minister van Landbouw vrijdag.

De actievoerders bezetten de uitgangen van de fabrieken, zodat er geen producten meer uit kunnen. Zoals de planning er nu uitziet blijft de blokkade tot en met dinsdag gehandhaafd, maar is ook afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen.

Landbouwminister Le Foll heeft bekend gemaakt dat de doelstelling van de regering is om de melkprijs geleidelijk aan het tot einde van het jaar met vier cent per liter te verhogen. Daarbij is wel de inzet en verantwoordelijkheid van alle spelers nodig, liet de minister weten. Hij benadrukt daarbij de rol van de grote supermarkten om Franse producten te promoten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden