Prijs houdt stand

Fragiele bodem vormt zich in beursprijs biggen

19 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De beursprijs biggen blijft in week 34 staan op 22,50. Hiermee wordt voor het eerst sinds week 25 geen verlaging doorgevoerd. De onveranderde notering is in lijn met de indicatie die afgelopen vrijdag 14 augustus op het bord kwam te staan.

22,5

euro

is de definitieve beursprijs biggen van week 34

De bodemvorming is het gevolg van afnemend aanbod en een voorzichtig toenemende vraag. Hoewel er voldoende biggen in de markt zitten, lopen zowel de gewichten, als de aantallen gestaag terug. Daarnaast neemt ook de vraag voorzichtig toe, waardoor de biggenmarkt minder stroef verloopt en de prijs stabiel kan blijven.

De bodemvorming is echter nog wel buitengewoon fragiel en het gaat de komende tijd afhangen van de varkensprijs of de biggenprijs stand houdt, of door de bodem heen zakt. De varkensmarkt is aan het verbeteren, maar een prijsverhoging op korte termijn is nog geen gelopen race en dit houdt de biggenmarkt nog onder druk. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
big-varken 19 Augustus 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10865310/Fragiele-bodem-vormt-zich-in-beursprijs-biggen]Fragiele bodem vormt zich in beursprijs biggen[/url]
Niet zo naïef

Zaken binnen twee weken verder naar beneden.

Biggen over 2 weken zij helemaal in de verkeerde tijd goed.

Prijs dec 1.15 euro.

Reken zelf de biggenprijs uit en je weet wat je nu kunt bepalen......
piet 19 Augustus 2015
big-varken

Daar zou ik niet zo zeker van zijn als je nagaat hoeveel dragende zeugen er met het heet weer zijn overleden. En het aantal zeugenplaatsen dat leeg aan het komen is/zijn. En daarbij het wisselende weer waardoor er meer uitval is en er ook meer slachtbiggen zijn ivm de nieuwe granen.
En die prijs van een 1.15 lijkt me ook onrealistisch, vooral nu gaan roepen dan weten ze wat ze mogen doen. Er zijn niks teveel biggen en varkens de afgelopen maanden dus voor de kerst willen ze ze maar al te graag hebben waardoor vooruit geladen gaat worden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden