Twitter reportage

Buien in Zuid-Nederland heffen neerslagtekort op

31 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Op plekken in het zuidwesten van Nederland zijn in de nacht van zondag 30 op maandag 31 augustus flinke buien gevallen. In een enkele geval ging dat gepaard met hagel. Op het eiland van Dordrecht en de Biesbosch lijkt de meeste regen te zijn gevallen. 100 millimeter of meer. Op de Zuid-Hollandse Eilanden is het contrast groot. Het noorden bleef grotendeels gevrijwaard.

Kijken we naar een neerslagkaart over de maand augustus dan lijken bijna alle aardappelregio's in Nederland inmiddels goed bedeeld qua neerslag. Vooral de afgelopen twee weken heeft daar aan bijgedragen. In deze cijfers is nog niet de neerslag van 31 augustus meegenomen.

In het zuidwesten registreert website Hetweeractueel de meeste neerslag, met uitschieters tot 266 millimeter. Ook in Zeeuws Vlaanderen wordt een hoeveelheid van meer dan 100 millimeter genoteerd. Ook voor Limburg is dat het geval. In Overijssel - tegen de grens - ligt de totale hoeveelheid bijna op de 200 mm. In de Noordoostpolder viel beduidend meer water dan elders in de provincie Flevoland. Daar wordt maximaal 188 mm geregistreerd. De helft meer dan in Zuidelijk Flevoland.

Grote kans is dat de laatste dag van augustus nog meer in petto heeft. MeteoGroep, partner van DCA Agroweer, verwacht in de loop van de middag en vanavond wederom buien. Die gaan gepaart met hagel, onweer en zware windstoten. Vooral in het oosten en zuidoosten worden forse buien verwacht, omdat de temperatuur en luchtvochtigheid daar erg oplopen. De meteorologische herfst, die 1 september begint, zal een stuk droger zijn maar ook frisser.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bent u getroffen door noodweer of is het nog steeds droog? Stuur uw agrarische foto's  naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
piet 31 Augustus 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/rss/algemeen/artikel/10865475/Buien-in-Zuid-Nederland-heffen-neerslagtekort-op]Buien in Zuid-Nederland heffen neerslagtekort op[/url]
vlierden 2mm ,vreselijk neerslagtekort,
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden