Biggenprijs af op verlaging

Beursprijs varkens zet stap terug

25 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

De varkensmarkt staat ook in week 40 nog onder druk vanwege het ruime aanbod, waardoor de notering er niet aan ontkomt opnieuw te dalen. Ook de biggennotering koerst af op een verlaging, zo blijkt uit het overzicht van beursprijs.nl. 

1,35

euro

noteren geslachte varkens in week 40

De beursprijs voor geslachte varkens komt in week 40 op 1,35 euro. Dit is een verlaging van vier cent ten opzichte van week 39. De prijs van levende varkens daalt met drie cent en komt hierdoor op 1,06 euro.

Ook de biggennotering stevent af op een verlaging. Het aanbod is aan de ruime kant en door de daling van de varkensprijs is de vraag stilgevallen in afwachting van hoe de varkensmarkt zich verder gaat ontwikkelen. Ook de export verloopt stroef waardoor voor week 40 een indicatieve verlaging van één euro op het bord komt te staan.  

Alleen de zeugenmarkt weet zich aan de toenemende druk te onttrekken. Met een niveau van 0,78 euro blijft de notering van levende zeugen onveranderd ten opzichte van week 39. Geslachte zeugen noteren in week 40 een prijs van 1,08 euro, wat eveneens onveranderd is. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden